abonneren

Groot deel Nederlandse bedrijven bang voor dataverlies vanwege BYOD

Zo'n 93 procent van de Nederlandse bedrijven is bang dat het zelf meenemen van apparaten door werknemers zorgt voor het verliezen van klantgegevens of andere belangrijke bedrijfsdata.

Samsung hield een groot onderzoek onder Nederlandse bedrijven. Uit dat onderzoek blijkt dat 93 procent van alle onderzochte bedrijven zich zorgen maakt over de beveiliging van apparaten die door werknemers worden meegenomen naar werk.

Bij veel bedrijven is het toegestaan om eigen apparaten mee te nemen en op kantoor te gebruiken, zoals smartphones, tablets en laptops. Dit zogenaamde Bring Your Own Device (BYOD)-principe wordt steeds vaker toegepast in het bedrijfsleven. In Nederland is het ongeveer bij de helft van de bedrijven toegestaan om een eigen apparaat te gebruiken voor kantoorwerkzaamheden.

Bij 37 procent van de onderzochte bedrijven is het al voorgekomen dat er belangrijke gegevens zijn verloren, doordat iemand zijn apparaat is kwijtgeraakt.

Samsung voerde een groot onderzoek uit onder diverse bedrijven in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje en Groot Brittannië.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: