abonneren

Groot darknet-forum vol botnets opgerold

De Amerikaanse politie heeft een groot forum opgerold waarop hacking-software werd uitgewisseld. Het forum werd onder andere gebruikt door de Lizard Squad-beweging, die zelf nog trots beweerden dat het forum 'ongrijpbaar' was. Aan het onderzoek deden 20 landen mee.
In totaal zijn 28 personen gearresteerd die aan de site zouden werken. Volgens de FBI zou het gaat om 'een cyber-wespennest' waar ernstige software werd verhandeld.

Flash-hack

Op website, die was verborgen op het anonieme Tor-netwerk, wisselden leden van hackerscollectieven software uit met elkaar. Ook werd informatie uitgewisseld over zero-day-lekken die nog niet gepatcht waren, zoals het lek in Flash dat onlangs werd ontdekt.

Botnets

Op het forum werden onder andere botnets verkocht, die door de hackers werden ingezet voor het verspreiden van malware of het phishen van wachtwoorden. De leden die zijn opgepakt hielden zich vooral bezig met het bouwen van verspreiden van dergelijke software.

Uitnodiging

Het forum was niet voor iedereen toegankelijk. Leden konden er alleen op komen wanneer zij een uitnodiging hadden gekregen. De informatie was versleuteld, waardoor de oprichters er zeker van waren dat het niet kon worden binnengedrongen.

Lizard Squad

Het forum werd gerund door hackers die ook lid waren van hackerscollectief Lizard Squad. Die groep wordt onder andere verantwoordelijk gehouden voor de beruchte hack op Sony, en op diverse andere bedrijven.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: lizard squad, Darknet, Tor, Botnet, hidden wiki