abonneren

Groot-Brittannië wil plasma-tv's verbieden

De Conservatieve Partij in Groot-Brittanie heeft een voorstel ingediend om plasma-tv's en andere energieverslindende apparaten te verbieden. Het verbod moet gaan gelden voor al het witgoed, zoals vriezers en koelkasten, en alle televisies, computers en dvd-spelers die teveel energie verbruiken.Het voorstel is afkomstig van een groep Conservatievelingen die beleid bedenken om het milieu beter te beschermen. Het voorstel is bedoeld om ervoor te zorgen dat elektrische apparaten zuiniger worden. Het voorstel geeft een grens aan voor hoeveel energie een apparaat maximaal mag verbruiken.
Apparaten die over die grens gaan, moeten worden verboden. Op alle apparaten moet een sticker komen met daarop het jaarlijkse energieverbruik van het apparaat vergeleken met soortgelijke producten.

Apparaten die voor onbepaalde tijd op stand-by gezet kunnen worden, moeten ook worden verboden. Ongeveer twee procent van alle energie die de Britten verbruiken, wordt verslonden door apparaten die op stand-by worden gezet in plaats van uit. Het voorstel focust op plasma-tv's omdat die de meest energieverslinden apparaten zijn die consumenten kunnen kopen. Bijna geen enkele plasma-tv die op dit moment te koop is, komt onder de voorgestelde grens van energieverbruik.

De groep doet ook een voorstel om het Bruto Nationaal Product (BNP) te vervangen als indicatie voor hoe goed het land het doet, in een model dat meet hoe gelukkig de burgers zijn. Het model is ontwikkeld door de organisatie ‘Friends of the Earth'. Tevens gaat de Britse regering belastingverlaging doorvoeren voor burgers die hun woning energie-efficiënt maken.


Bron: The Sun

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie