abonneren

Groot-Brittannië verbiedt eerste videogame in 10 jaar

Groot-Brittannië heeft voor de eerste keer in 10 jaar weer een videogame verboden. De Amerikaanse game Manhunt 2 mag niet in Groot-Brittannië worden verkocht omdat volgens de BBFC (British Board of Film Classification) de focus van de game alleen ligt op sadisme en brute moordpartijen.

In Rockstar Game's Manhunt 2 kruipt de speler in de huid van een krankzinnige man die iedereen probeert te vermoorden die hij ziet. Hoe gruwelijker de moord, hoe meer bonuspunten de speler verdient.

Manhunt 2 is de opvolger van de game Manhunt die in 2003 uitkwam. Dit eerste deel zorgde ook al voor de nodige consternatie in Groot-Brittannië toen de ouders van een 14-jarige jongetje dat was doodgestoken door een 17-jarige jongen de game de schuld gaf van de brute moord.

Mamhunt 2 is de eerste game sinds 1997 die door de BBFC is verboden. Toen verbood de BBFC de game Carmageddon waarin spelers zoveel mogelijk voetgangers moesten overrijden. Dat verbod werd later teruggedraaid. Manhunt 2 is niet de eerste game van ontwikkelaar Rockstar Games die voor de nodige controverse zorgt. De games Grand Theft Auto en Bully hebben wereldwijd ook voor de nodige ophef en paniek gezorgd bij politici, belangengroeperingen en ouders.

Naar aanleiding van het Britse verbod proberen Amerikaanse belangengroeperingen nu ook de game tegen te houden. Zij willen dat de game een ‘Adults Only' waardering krijgt waardoor het in de meeste winkels niet verkocht mag worden.

Ontwikkelaar Take-Two heeft nog niet gereageerd op het Britse verbod.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie