abonneren

GroenLinks pleit voor .denhaag en .thehague

GroenLinks raadslid David Rietveld heeft het Haagse college van B&W gevraagd om de domeinnaam-extensies .denhaag en .thehague te reserveren - ook al gaat dat gepaard met een forse investering.De ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) heeft vorige week de restricties op domeinnamen versoepeld. Hierdoor zijn meer suffixen dan de gebruikelijke .com, .org, of .nl mogelijk.
Het gaat nog wel een paar maanden gaat duren voordat de nieuwe domeinnamen te zien zijn - zo moet de ICANN bijvoorbeeld ook nog bepalen hoeveel de nieuwe domeinnamen precies gaan kosten, maar dat zou best weleens rond de $ 100.000 (ongeveer 63.000 euro) per stuk kunnen gaan liggen.

Ondanks deze behoorlijke bedragen heeft David Rietveld, GroenLinks-raadslid, goede hoop dat het Haagse college van B&W in zijn voorstel meegaat. "Deze nieuwe domeinnaam-extensies geven de gemeente Den Haag een unieke kans om de stad te promoten en instellingen en organisaties een passende plaats op Internet aan te bieden. Ik verwacht dat het College er net zo over denkt en bijvoorbeeld www.gemeentemuseum.denhaag binnenkort 'on line' komt. En ja, daar is inderdaad een behoorlijk bedrag mee gemoeid, maar vergeet niet dat de gemeente na aanschaf tot in lengte der jaren eigenaar is van de extensie. Een verstandige langetermijninvestering dus, waarmee Den Haag zijn zichtbaarheid op internet vergroot."

Hoe de extensies precies beheerd moeten worden en wat de kosten van dat beheer worden is iets dat volgens Rietveld nog moet worden uitgewerkt. " Desondanks heb ik goede hoop dat het College nog voor het zomerreces, over twee weken, mijn voorstel beantwoordt."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: