abonneren

Groei digitale muziek stagneert in Amerika

Volgens onderzoeksbureau Nielsen is de verkoop van online muziek in Amerika afgevlakt.
In Europa volgen de verkoopcijfers deze tendens niet; in de drie landen die door Nielsen in de gaten gehouden worden, wordt nog steeds een groei gesignaleerd.

Nielsen beraamt dat het aantal (legale) muziekdownloads in de eerste helft van 2010 gelijk is aan die van de eerste helft van 2009, zo'n 630 miljoen tracks. Tussen 2008 en 2009 werd nog een redelijke groei gerealiseerd. In Engeland, Frankrijk en Duitsland groeit de online muziekverloop nog wel. Over Nederland heeft Nielsen geen cijfers beschikbaar. De stagnerende groei valt volgens Nielsen te wijten aan een oververzadiging van de markt; steeds meer mensen hebben hun iPod gevuld met muziek, waardoor ze minder snel muziek aanschaffen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord