abonneren

Gratis virusscanners winnen aan populariteit

Voor het derde jaar op rij is het gebruik van gratis virusscanners toegenomen, zo blijkt uit onderzoek onder meer dan 2000 lezers van Security.nl. Inmiddels zegt 18,4% van de bezoekers een gratis oplossing te gebruiken. Vorig jaar was dat nog 15,4% en in 2005 12,3%. Symantec zag voor het vierde jaar op rij haar aandeel teruglopen.
Liet in 2004 nog 49% van de Security.nl-bezoekers weten Symantec als beveiliger te kiezen, dat percentage is nu gedaald naar 16,8%. Vorig jaar was Symantec nog bij 21,6% van de lezers in trek.

Het is ook voor het eerst dat McAfee Big Yellow weet te verslaan. Hoewel het aandeel met 0,5% steeg naar 17%, was dat genoeg om grote concurrent Symantec achter zich te laten. Een andere positieve vermelding is er voor NOD32, dat een groei van 3,5% onder de Security.nl-bezoekers doormaakte. Het aantal mensen dat géén virusscanner gebruikt daalde licht met 0,7%, naar 7,4%. In 2004 gebruikte 8,6% van de lezers geen anti-virus software.

Windows Live OneCare, de nieuwe beveiligingssoftware van Microsoft, deed voor het eerst mee in het antivirus onderzoek. In de paar maanden dat het beschikbaar is, wist het al een aandeel van 2% te veroveren.

Security.nl is een - zeer informatieve! - Nederlandse website gericht op informatiebeveiliging en privacy.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: