Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Gratis verzending Amazon illegaal in Frankrijk

Online winkelier Amazon biedt een aantal functies aan op zijn site - zoals ‘één-klik kopen' en gratis verzending - waarmee klanten overgehaald worden om een product te kopen. Een Franse rechter heeft bepaald dat Amazon zijn producten niet langer gratis mag versturen.De aanbieding van gratis verzending op de Franse site van Amazon overtreedt een Franse wet uit 1981. Deze wet verbiedt een aantal kortingen op boeken, zoals het verkopen van een boek onderde kostprijs en een korting van meer dan vijf procent op de adviesprijs.
Een Franse rechter heeft geoordeeld dat de gratis verzending van Amazon een soort korting is en aangezien dit meer dan vijf procent is, mag Amazon dit niet meer aanbieden.

Amazon moet een eenmalige boete betalen van €100.000 aan de vakbond van Franse boekhandelaren en €1.000 per dag totdat het de aanbieding stopzet. Amazon heeft besloten om gewoon de boete van €1.000 per dag te betalen en door te gaan met zijn aanbod van gratis verzending.

Volgens Amazon-baas Jeff Bezos is Frankrijk het enige land ter wereld waar gratis verzending illegaal is. Volgens Bezos moeten Franse klanten in actie komen en protesteren tegen de verouderde wet.

De hoogte van de boete geldt voor dertig dagen. Na die tijd kijkt de rechter of de boete aangepast moet worden. Waarschijnlijk zal dit naar boven zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie