abonneren

Gratis upgrade Vista naar Windows 7 niet kosteloos

Wie tussen 26 juni en 22 oktober van dit jaar een computer met Windows Vista aanschafte, kwam in de meeste gevallen in aanmerking voor een gratis upgrade naar Windows 7. Een rondje langs de leveranciers laat echter zien dat er nogal wat uitleenlopende kosten voor de 'gratis' upgrade-optie worden gerekend, meldt PC-Active.Bijna alle fabrikanten van computers en laptops bieden de mogelijkheid aan om 'gratis' te upgraden van Windows Vista naar Windows 7. Echter, bij lang niet alle fabrikanten is duidelijk wat zo'n upgrade-pakket nu precies kost.
Veel fabrikanten gebruiken een extern bedrijf dat zorgt voor de afhandeling van de bestelling en de verzending daarvan. Bovendien staat er vaak dat de software voor de upgrade - oftewel de Windows 7-dvd - helemaal gratis is, maar dat u wel betaalt voor de afhandeling ervan. Gratis is dus een erg vaag begrip in dit geval.

Packard Bell en Asus gebruiken beiden hetzelfde bedrijf voor de afhandeling (Media Mentor), maar de kosten hiervoor zijn bij Packard Bell 'slechts' € 14,90, terwijl u bij Asus maar liefst € 21,99 moet betalen: bijna een tiende van wat de een na goedkoopste versie van Windows 7 kost! Bovendien kunt alleen met credit card betalen.

Bij de fabrikanten Sony, Dell, Samsung en Toshiba worden er ook kosten in rekening gebracht voor het verzenden van het Windows 7-pakket, maar wat deze kosten zijn is niet duidelijk: op de landingspagina's wordt dit niet weergegeven, de kosten worden pas getoond op het moment dat een gebruiker zijn laptop heeft geregistreerd met het serienummer dat achterop de computer of de laptop staat. Wij hebben de prijzen dus niet kunnen controleren. Wel geldt voor deze fabrikanten ook dat u alleen met credit card kunt betalen. Samsung maakt het verder nog extra bont door het leveren van Windows 7 uit te stellen tot na 1 januari 2010.

De Nederlandse winkelketens doen het gelukkig een stuk beter: Mycom bijvoorbeeld geeft iedereen die in aanmerking komt voor de upgrade-optie, namelijk altijd gratis een Windows 7-exemplaar. Ook bij Paradigit is het upgrade-pakket helemaal gratis, zo zien we het graag.

Bron: PC-Active

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: