abonneren

Gratis tool van Panda schakelt AutoRun uit

In de serie Handige Gratis Tooltjes komt beveiliger Panda met Panda USB Vaccine. Hiermee kan de AutoRun-functie worden uitgeschakeld. Juist deze functie wordt steeds vaker ingezet door malwareschrijvers om hun kwade waren te verspreiden - denk maar aan Conficker. Windows maakt gebruik van het Autorun.inf bestand op een usb-stick om te bepalen wat er moet gebeuren als de stick op de computer wordt aangesloten. Dit bestand biedt de optie een programma aan te wijzen dat automatisch een deel van de inhoud opstart die is opgeslagen op de stick.
Cybercriminelen misbruiken deze optie door Autorun.inf zodanig te wijzigen dat malware op de usb-stick automatisch wordt geactiveerd als het apparaat wordt aangesloten op de computer. De computer in kwestie raakt hierdoor onmiddellijk geïnfecteerd.

Het is niet makkelijk om in Windows handmatig deze AutoRun-functie uit te schakelen. Met Panda USB Vaccine zou het juist wel heel makkelijk zijn, zegt het bedrijf. Downloaden kan hier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord