abonneren

Gratis SSL-certificaat Let's Encrypt vanaf 3 december in public beta

De gratis SSL-certificaten van Let's Encrypt komen 3 december beschikbaar als publieke bèta. De certificaten worden nu alleen nog uitgedeeld via uitnodigingen, maar kunnen straks door iedereen worden gebruikt op websites.
Let's Encrypt is een initiatief van privacy-organisatie EFF, waarmee iedere websitebouwer zijn eigen gratis SSL-certificaat kan maken. De certificaten zijn gratis te gebruiken en open source.

Privé-bèta

De certificaten waren al beschikbaar als privé-bèta-programma, en die verliep volgens de organisatie goed. Daarom kan nu iedereen vanaf 3 december een certificaat gebruiken.

Proces moet makkelijker

Dat blijft wel ook nog in de bèta-fase, maar dat is vooral bedoeld om het gebruiksproces en de installatie zo makkelijk mogelijk te maken. Iedere website-beheerder moet het certificaat straks kunnen installeren zonder al te veel moeite - nu is dat proces nog wat te lastig. De veiligheid van het certificaat is volgens Let's Encrypt wel goed genoeg, dus zijn gebruikers wel beschermd tijdens het surfen.

Encrypt all the things!

Let's Encrypt wil ervoor zorgen dat encryptie op websites straks overal wordt toegepast, en niet alleen op websites waar je bijvoorbeeld een wachtwoord moet invoeren. Voor bestaande certificaten betalen websitebouwers nu nog vaak veel geld, maar het Let's Encrypt-certificaat is gratis te gebruiken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Ssl, Https, let's encrypt, eff