abonneren

Gratis rechtshulp voor internetters

Bloggers, downloaders en andere internetters die in de juridische problemen komen, kunnen zich sinds gisteren wenden tot de Clinic - een bureau dat gratis rechtshulp biedt op het gebied van internetrecht. De Clinic (een initiatief van SOLV, het enige Nederlandse advocatenkantoor dat zich exclusief richt op nieuwe technologie, media en communicatie) is opgericht omdat voor veel mensen de tarieven voor een gespecialiseerde advocaat gewoon niet te betalen zijn.
"Tarieven van gespecialiseerde advocaten zijn enorm hoog, soms wel 500 euro per uur. Veel starters kunnen dat niet betalen. De Clinic biedt dan een uitkomst," zegt Christiaan Alberdingk Thijm van SOLV.

Behalve technostarters is de Clinic ook bedoeld voor particulieren - denk bijvoorbeeld aan bloggers, internetstarters en p2p-gebruikers, maar ook aan mensen die online iets hebben besteld en betaald, maar het nooit gekregen hebben.

De Clinic moet wel vooral als adviserend worden gezien. Op de wiki staat te lezen dat er uitsluitend mondeling juridisch advies wordt verstrekt en dat de studenten niet kunnen worden ingezet voor het beoordelen en opstellen van contracten en brieven.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord