abonneren

Gratis Pan upgrade voor Centrino 2-eigenaren

Kopers van een Intel Centrino 2 notebook kunnen begin volgend jaar met een gratis upgrade beschikken over Cliffside, een (uitgestelde) draadloos personal area network technologie.Het notebook kan zo een wi-fi-apparaat zoals bijvoorbeeld een mp3-speler of pda benaderen in een afzonderlijk privé-netwerk. Cliffside creëert als het ware een virtueel tweede draadloze netwerk naast het lan waar het notebook normaal mee verbinding mee maakt. Als de wi-fi apparaten de netwerk beveiligingsvoorzieningen ondersteunen worden die ook gebruikt.

Oorspronkelijk zou de Cliffside-technologie gelijk met de lancering van het Centrino 2 platform beschikbaar komen, maar de technologie is uitgesteld vanwege de inzet de ontwikkelcapaciteit elders.

Jammer is dat de Pan-technologie alleen over een 802.11 b/g netwerk zal werken en niet over 802.11n.

Centrino 2 gebruikers zullen de software update via een Intel download website verkrijgen. De update zal in de eerste helft van 2009 beschikbaar komen.

Bron: www.extremetech.com

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord