Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Gratis p2p-dienst Qtrax: Echt of Nep?

De vier grootste muziekbedrijven ontkennen dat ze een deal met de p2p-muziekdienst Qtrax hebben afgesloten. Qtrax heeft geen licentie om muziek van de muziekbedrijven als gratis download aan te bieden.Volgens een bron bij Universal Music, het grootste muziekbedrijf ter wereld, is het bedrijf wel in gesprek met Qtrax, maar zijn er nog geen concrete afspraken gemaakt. EMI zegt dat het wel afspraken heeft gemaakt met Qtrax, maar die gaan niet over een gratis downloaddienst.

EMI Music, Sony BMG en Warner hebben in het verleden wel afspraken met Qtrax gemaakt toen het bedrijf bezig was met de ontwikkeling van een betaalde downloaddienst. Deze afspraken zijn vorig jaar verlopen en de muziekbedrijven hebben geen nieuwe afspraken gemaakt over een gratis downloaddienst die zijn omzet uit online advertenties haalt.

Qtrax zou maandagnacht officieel van start gaan. Maar door de onduidelijkheid over de licenties moest het de lancering uitstellen. Qtrax zegt echter in een persbericht dat het wel van start is gegaan, maar alleen zonder registratiesleutels. Het lastige is dat gebruikers deze registratiesleutels nodig hebben om muzieknummers te kunnen downloaden.

Qtrax wilde nog niet reageren over welke afspraken het heeft gemaakt met de vier muziekbedrijven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie