abonneren

Gratis mobiele applicaties op website Vodafone

Als eerste provider in Nederland lanceert Vodafone vandaag de betaversie van zijn handset-onafhankelijke Application Manager. De Application Manager biedt bezoekers een overzicht van de voor hun toestel beschikbare applicaties van Vodafone én derde partijen. De portal is toegankelijk via het reguliere én het mobiele internet. Op de mobiele site wordt het toesteltype van de gebruiker automatisch herkend en worden alleen relevante applicaties getoond.
Via de reguliere website kunnen gebruikers een SMS met hyperlink naar hun telefoon laten sturen, waarmee ze de gewenste applicatie kunnen downloaden. De applicaties zijn gratis, afgezien van reguliere datakosten voor het downloaden van de applicatie en het gebruik.

In eerste instantie worden de volgende applicaties aangeboden: Vodafone TV, Vodafone Music, Live Messenger, Google Maps, YouTube, Vodafone Travelkit, ZYB adresboek, iLocal, NOS, Uitzending gemist, Pathé, Tunin.FM en de eveneens vandaag gelanceerde Telegraaf applicatie. Dit aanbod wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Harry Odenhoven, Directeur Online Service Unit bij Vodafone Nederland: "Steeds meer mobiele internetgebruikers zijn op zoek naar relevante informatie die overal mobiel toegankelijk is. De huidige wildgroei aan mobiele besturingssystemen en browsers bemoeilijkt dit. Om het klanten makkelijker te maken relevante informatie te verkrijgen, zijn er allerlei applicaties beschikbaar. Wij maken deze applicaties nu voor iedereen inzichtelijk en gratis beschikbaar. Zo bieden wij aan een breed publiek een optimale mobiel internetervaring, zonder dat het nodig is hiervoor een nieuw toestel aan te schaffen."

De Applicatie Manager is onderdeel van de sectie Internet op je Mobiel op www.vodafone.nl en is ook te vinden op de homepage van live!, Vodafone's mobiele startpagina.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie