abonneren

Gratis Microsoft-beveiligingssoftware klaar in beta

Microsoft heeft vandaag een betaversie van de gratis beveiligingssuite Security Essentials uitgebracht. Het vervangt Live OneCare, het voormalige betaalde beveilingspakket van Microsoft.Met Live OneCare wist Microsoft slechts twee procent van de antivirusmarkt te veroveren. Vanaf 30 juni is het daarom afgelopen met OneCare en is het tijdperk van Security Essentials aangebroken. De betatest daarvan draait in een beperkt aantal landen: Verenigde Staten, Israel en Brazilië.
Security Essentials zal niet worden meegeleverd in het nieuwe besturingssysteem Windows 7, om problemen met de mededingingsautoriteiten te voorkomen.

Het pakket is een afgeslankte versie van Live OneCare en is bedoeld als alternatief voor betaalde pakketten en als directe concurrent van gratis oplossingen van AVG en Panda. Maar Microsoft richt zich met het pakket ook nadrukkelijk op groeimarkten waar computergebruikers tot nu toe zelden een antiviruspakket installeerden, zoals India en China. Om het pakket te kunnen installeren moet een gebruiker wel een officiële versie van Windows hebben. Eerder kondigde Microsoft het gratis beveiliigingspakket aan onder de codenaam Morro.

Downloaden van de beta is alleen mogelijk in de landen waar de test vanaf vandaag draait: Verenigde Staten, Israel en Brazilië.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: