abonneren

Gratis hoesje voor iPhone 4 bezitters

Op een persconferentie afgelopen vrijdag heeft Apple toegegeven dat er problemen zijn met de ontvangst van de nieuwe iPhone 4. Een gratis hoesje wordt door Apple aangeboden als remedie tegen het probleem.Steve Jobs zegt dat de iPhone 4 niet perfect is. Geen enkele telefoon is perfect en daarbij claimt Apple dat vrijwel elke vergelijkbare Smartphone soortgelijke problemen heeft.
Als voorbeeld wordt daarbij de Rim BlackBerry Bold 9700 opgevoerd. Zo zou deze telefoon op een bepaalde manier vastgehouden dezelfde ontvanstdegradatie hebben als de iPhone 4.

Twee CEO's van RIM Mike Lazaridis en Jim Balsillie hebben verontwaardigd gereageerd op deze beschuldiging. Zij vinden het onacceptabel dat Apple RIM producten betrekt in hun zelf veroorzaakte debacle. "RIM is wereldwijd marktleider in het ontwerpen van antennes. RIM maakt al meer dan 20 jaar succesvolle draadloze producten met goede ontvangstprestaties. Zo heeft RIM ontwerpen als die van de iPhone vermeden en juist voor ontwerpen gekozen die de risico's van verbroken verbindingen en slechte ontvangsten vermijden."

Ook Nokia en HTC hebben verontwaardigd gereageerd en stellen dat Apple smerige spelletjes speelt door zich achter anderen te verschuilen, in plaats van zelf de schuld op zich te nemen voor hun onfortuinlijke antenneontwerp.

Sinds het verschijnen van de iPhone 4 op 24 juni klagen bezitters over het wegvallen van het telefoonsignaal als de telefoon op een bepaalde manier wordt vastgehouden. Volgens Steve Jobs zouden alle smartphones dit soort problemen hebben. Ook is hij van mening dat het probleem door de pers wordt opgeblazen. Slechts een klein aantal iPhone bezitters hebben over het antenneprobleem geklaagd. Als remedie kan een iPhone 4 bezitter een gratis hoesje krijgen dat het met de hand kortsluiten van de anttenne kan voorkomen. Wie dat niet wil kan ook zijn iPhone 4 naar de winkel terugbrengen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie