abonneren

Gratis films downloaden door lek in software Adobe

Door een lek in software van Adobe Systems waarmee gebruikers streaming media kunnen bekijken, is het mogelijk om de streaming media op de computer van een gebruiker op te slaan.Het lek zit diep in de code vanAdobe's Flash-software. Hierdoor is het voor Adobe moeilijk om het lek snel te dichten. Flash staat op bijnaalle computers wereldwijd. De Flash-software versleutelt niet online content. Alleen wanneer streaming content wordt afgespeeld of wordt stopgezet, vindt er eenverificatie plaats.
Om de downloadsnelheden van streaming media te verhogen, heeft Adobe een beveilingsfunctie uit de software verwijderd. Deze functie beveiligde de verbinding tussen de software van Adobe en de Flash-spelers op de computers van gebruikers.

Volgens een woordvoerder van Amazon is het niet mogelijk dat internetpiraten door middel van software die streaming media kunnen opslaan films en tv-serie op de ‘Video on Demand'-dienst kunnen stelen. Gebruikers zeggen echter dat software als Replay Media Catcher van ontwikkelaar Applian Tecchnologies wel films op Amazon.com, en andere sites die gebruikmaken van Adobe's Flash-software, kan opslaan.

Met de gratis demo versie van Replay Media Catcher kan een gebruiker 75 procent van een streaming film opslaan, of 100 procent van een filmpje op YouTube. Voor $39 kan een gebruiker de volledige licentie kopen en alle streaming media opslaan. Op Amazon's 'Video on Demand'-dienst kan een gebruiker gratis de eerste twee minuten van een film of tv-show bekijken. Indien de gebruiker de hele film of tv-aflevering wil bekijken dan moet hij $3,99 betalen voor 24 uur of $14,99 wanneer hij de film of aflevering permanent wil bewaren. Ondanks dat Amazon de complete film of aflevering niet naar de browser van de gebruiker streamt wanneer hij er niet voor betaald heeft, kan Replay Media Catcher wel tijdens de preview de complete film of aflevering binnenhalen.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: