abonneren

Gratis Exploits

Een vraag die veel mensen bezighoudt is: hoe veilig is mijn machine? Een firewall geeft al wat rust, maar ook via de e-mail kunnen nog allerlei nare programma's binnenkomen.

Op de vernieuwde site van gfi kunt u testen hoe veilig uw e-mailprogramma is en hoe goed uw netwerk is bestand tegen bekende exploits (programmaatjes die misbruikt maken van lekken in het mailprogramma). Door het invullen van uw e-mailadres krijgt uw diverse 'nare'e-mails die allerlei exploits loslaten op uw systeem en netwerk. De exploits zijn niet schadelijk: wanneer uw systeem kwetsbaar lijkt, opent zich een tekstbestand met gegevens van uw computer. Bent u geen systeembeheerder, dan is het raadzaam om eerst toestemming te vragen en dan pas de test te doen. E-mails met exploits (ook al zijn ze onschadelijk) en systeembeheerders zijn niet de beste vrienden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord