abonneren

Gratis elektronische boeken in bibliotheek Almere

Binnenkort kunnen er in een aantal bibliotheken gratis elektronische boeken worden geleend. Een nieuwe dienst stelt hiertoe 250 boeken en 250 luisterboeken beschikbaar. Almere heeft de primeur, Den Haag, Enschede, Haarlem en Zaandam volgen spoedig.Deboeken, die gratis te lenen zijn,kunnen drie weken gebruikt worden waarnadrm de boeken'uitschakelt'.De elektronische boeken werken met versleutelde Adobe-bestanden; de boeken kunnen bekeken worden op selecte ebookreaders of op de pc. Er is software voor Windows, Mac OS X en Linux beschikbaar.
Luisterboeken worden geleverd in het wma-drm-formaat, dat door de meeste muziekspelers ondersteund wordt. De iPod is hier overigens wel een uitzondering -- deze speler ondersteunt het Microsoft-formaat niet en is dus niet met de luisterboeken compatibel. Het kan overigens wel gebeuren dat een elektronisch boek is uitgeleend: de bibliotheken krijgen slechts één licentie per boek.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord