abonneren

Gratis documentaires

Films kijken via internet staat nog in de kinderschoenen. De aanbieders zijn er wel, maar het aanbod blijft erg achter: vooral veel B-films van een bedenkelijk genre. Groot was dan ook de verrassing toen we deze site met documentaires ontdekten.

Een indrukwekkend aanbod, met grote prijswinnende documentaires zoals Supersize me, The road to Guantanamo, Michael Moore's SiCKO of Bowling for Columbine, tot en met documentaires van onbekendere filmmakers die toch een groot publiek willen bereiken. Alle films zijn gratis te bekijken via streaming video, zonder reclame of registratie.

Documentaires, zo vinden de makers van de site, bieden vaak een breder beeld op de werkelijkheid dan de media en nieuwsprogramma's ons laten zien. Met hun site willen ze ‘het broodnodige tegenwicht bieden aan de media', die in hun ogen niet meer objectief zijn in hun berichtgeving door invloeden van bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Hoe dan ook, het is een prachtige kans om een aantal goede documentaires online te bekijken!

freedocumentaries.org

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie