abonneren

Gratis afslankproduct voor Vista

Wie een tijdje met Windows Vista heeft gewerkt, weet dat het besturingssysteem lijdt aan een gevaarlijke vorm van obesitas. Gelukkig kan Windows Vista nu ook gaan sonjabakkeren.De gratis applicatie vLite verwijdert een aantal onbelangrijke componenten uit Windows Vista. Wat overblijft is een sexy, slanke versie van het OS.

vLite is ontwikkeld door Dina Nuhagic. De applicatie brengt de ‘footprint' van Vista ongeveer met de helft terug. De applicatie verwijdert onder ander Windows Media Player, Windows Fotogalerie, MSN Installer, Wallpapers, SlideShow en Windows Mail. Volgens Nuhagic wordt Vista na het verwijderen van bovenstaande componenten een stuk sneller.

vLite is nu al een groot succes. De applicatie is nog vrij onbekend maar het is al 50.000 keer gedownload. Hieruit blijkt dat veel Vista-gebruikers de OS te log vinden. Vista Home Premium en Vista Ultimate hebben voor hun installatie minstens 15GB aan ruimte nodig. De ‘Professional'-versie van Vista's voorganger Windows XP had maar een luttele 1,5GB nodig.


Website: www.vlite.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie