abonneren

Grand Theft Auto krijgt schuld brute taximoord

De controversiële game Grand Theft Auto (GTA) ligt opnieuw onder vuur. De Thaise regering heeft besloten om de game van de schappen te halen nadat een taxibestuurder bruut werd vermoord door een fan van de game. De gamer wilde het spel naspelen.Volgens de krant de Bangkok Post heeft de 19-jarige dadertoegegeven dat hij is verslaafd aan de game. In de game leek het zo makkelijk om rond te lopen en mensen te beroven en te vermoorden.
In GTA is het heel gewoon om een taxi aan te houden, de bestuurder te vermoorden en de taxi te stelen om te ontkomen aan de politie.

Gamesuitgever Take-Two Interactive lanceerde recentelijk deel vier in de GTA-serie. De game verkocht in de eerste week zes miljoen exemplaren. In de game kunnen spelers vechten, moorden, stelen, dronken rondrijden, hoerenlopen en auto's stelen om missies te halen. Het doel is om de machtigste baas van de criminele onderwereld te worden.

De jonge dader wilde niet de taxibestuurder vermoorden. Hij wilde alleen de man beroven om geld te hebben zodat hij de game verder kon spelen in de plaatselijke arcadehal. De 54-jarige taxibestuurder vocht echter terug met een metalen knuppel die hij onder zijn stoel bewaarde. De doorgedraaide gamer stak de taxibestuurder vervolgens net zo lang totdat deze dood was. De dader probeerde nog met de taxi de vluchten, maar doordat hij nog nooit eerder een auto had bestuurd kon de politie hem arresteren voordat hij weg kon rijden. De dader gaf bijna gelijk toe dat hij tot zijn daden kwamen door het spelen van GTA.

Toen het bericht in de Thaise media verscheen, verzocht distributeur New Era Interactive Media alle winkels om de game van de schappen te halen. Het bedrijf vroeg aan arcadehallen om de game uit te zetten. Het is niet bekend hoeveel winkels en arcadehallen hebben voldaan aan het verzoek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord