abonneren

Grand Theft Auto 4 verkoopt beter dan blockbusterfilm

Take-Two Interactive Software heeft in de eerste week na de wereldwijde lancering al $500 miljoen verdiend met zijn actiegame Grand Theft Auto 4 (GTA4). Hiermee is het één van de meest lucratieve lanceringen op entertainmentgebied ooit.Volgens Take-Two zijn er in de eerste week na de lancering op 29 april wereldwijd al zes miljoen exemplaren van GTA4 verkocht. Het vorige record stond op naam van Microsofts game Halo 3 die in de eerste week $300 miljoen opbracht.
Ter vergelijking, de blockbuster "Pirates of the Carribean: At World's End" haalde in de eerste zes dagen wereldwijd een omzet binnen van $406 miljoen. Analisten verwachten dat tegen het einde van dit jaar er wereldwijd 13 miljoen exemplaren van GTA4 over de toonbank gaan.

Take-Two onderhandelt met gamesgigant Electronic Arts (EA) over een eventuele overname. Electronic Arts is bereid om $2 miljard, oftewel $25,74 per aandeel, neer te leggen voor de gamesontwikkelaar. Door de zeer succesvolle lancering van GTA4 zal Take-Two zeker proberen om zijn huid duurder te verkopen. Analisten denken niet dat EA meer voor Take-Two zal bieden, ondanks het gigantische succes van GTA4. EA staat bekend als een gedisciplineerde bieder en het bedrijf is bereid om weg te lopen indien Take-Two te hoog inzet.


Bron: REUTERS/Lucas Jackson

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: