abonneren

Grafische Vista-drivers nergens te bekennen

Over drie dagen wordt Vista geleverd aan systeembouwers, zodat zij het nieuwe besturingssysteem op computers kunnen voorinstalleren. Eén probleem: fatsoenlijke nVidia- of ATI-drivers zijn nog nergens te vinden.ATI heeft een zo-goed-als-af-driver, maar OpenGL blijkt niet te werken op deze driver. nVidia heeft een whql-gecertificeerde driver waarin niet alleen OpenGL niet werkt, maar ook verschillende bugs in Direct3D te vinden zijn.

Aangezien er nog maar drie dagen te gaan zijn voor de oem-release van Vista, is het aannemelijk dat ATI en nVidia stiekem toch wel drivers gereed hebben maar dat ze deze nog niet aan het grote publiek willen tonen. Dit vermoeden wordt versterkt doordat de huidige nVidia-driver de nieuwe GeForce 8800-kaarten niet ondersteunt én niet overweg kan met SLI, terwijl dit juist wel in nieuwe computers gebruikt zal gaan worden. Ook ATI heeft nog geen Crossfire-ondersteuning in hun driver geprogrammeerd.

De consumentenversie van Vista verschijnt overigens pas 30 januari.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord