abonneren

GoPro komt met eigen drone en virtual reality-systeem

GoPro komt met een eigen drone, en een nieuwe camera die virtual reality-beelden kan opnemen. Die systemen zijn echter niet met elkaar geintegreerd.
Er gingen al langer geruchten dat GoPro een eigen drone op de markt wilde brengen, maar nu heeft de ceo van het bedrijf, Nick Woodman, dat officieel bevestigd aan website Re/Code.

Voor consumenten

Woodman wilde nog geen details geven over de drone. Wel zei hij dat het gaat om een quadcopter die speciaal voor consumenten is bedoeld. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat de drone een redelijke prijs krijgt.

VR-systeem

GoPro wil daarnaast met een nieuw systeem waarmee gebruikers hun eigen virtual reality-video's kunnen maken. Het gaat daarbij niet om een nieuwe camera, maar om een camera-mount waar 6 verschillende GoPro's op kunnen worden gezet.

Oculus Rift

Op die manier kun je beelden maken die 360 graden rond kunnen filmen. Zulke beelden zijn later ook te gebruiken in VR-brillen als de Oculus Rift. Het is niet bekend of GoPro met een speciaal pakket komt om de camera's aan te bieden. Er zijn maar weinig mensen die 6 GoPro-camera's hebben rondslingeren...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Drone