abonneren

GoPro gaat virtual reality maken

GoPro stapt in virtual reality. De actiecamerafabrikant heeft een Franse startup gekocht die software maakt voor VR-toepassingen, waarmee je met meerdere beelden een virtuele wereld kunt creëeren.
Dat laat het bedrijf weten na de presentatie van de kwartaalcijfers. CEO Nick Woodman ziet een mooie kans "om mee te doen aan de verdere ontwikkeling van virtual reality".

Samenwerking

Met behulp van de software van Kolor maakt de gebruiker verschillende foto’s. Door die te combineren ontstaat een filmpje of panoramabeeld van 360 graden. Daarvoor is maar één camera nodig. GoPro maakte tot nu toe alleen hardware, maar wil het makkelijker maken om beelden om te zetten naar software.

Mobiel

Kolor beschikt over dergelijke software. Het bedrijf maakt tegenwoordig ook apps voor de smartphone en de tablet. GoPro-ceo Nick Woodman zegt dat sfeervolle virtual reality "het ultieme doel voor de toekomst is", met name omdat het steeds makkelijker wordt om virtual reality te maken én te bekijken.

Herocast-camera

Dat GoPro nu ook in de virtual reality stapt is niet raar. Het bedrijf is bezig met veel meer vernieuwingen buiten de standaard hardware om. Zo heeft het bedrijf ook de Herocast-camera, die live kan uitzenden via de tv. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld mee kijkt met Usain Bolt als hij de 100 meter sprint wint.

Sterke groei

De toenemende populariteit van de GoPro-camera’s was ook te zien tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Het bedrijf verkocht in het afgelopen kwartaal 1,3 miljoen GoPro-camera’s. Het jaar daarvoor was dat verkoopaantal ongeveer 852.000. Dit geeft dus een sterke groei aan.

Het filmpje toont aan hoe de technologie van zowel GoPro als Kolor samenwerken om je een unieke beleving te geven.

Geschreven door: Casper Paans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: