abonneren

Google/YouTube van alle kanten aangeklaagd

Google krijgt het vuur flink aan de schenen gelegd: maar liefst zes nieuwe bedrijven hebben inmiddels rechtszaken aangespand wegens auteursrechtschending op YouTube. Alle bedrijven claimen dat YouTube de auteursrechten wetens en willens schendt.Aanvankelijk waren het de Premier League Ltd en muziekuitgever Bourne & Co die een aanklacht tegen YouTube indienden. Inmiddels zijn daar een aantal andere bedrijven bijgekomen, waaronder de National Music Publishers Association, de Rugby Football League, de Finnish Football League Association en auteur Daniel Quinn.

Google beroept zich op de Digital Millennium Copyright Act. Deze wetgeving houdt in dat een bedrijf niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor wat de gebruikers plaatsen, zolang het bedrijf zijn best blijft doen illegale content zo snel mogelijk te verwijderen.

Google is overigens ook nog steeds verwikkeld in een rechtszaak met Viacom, eigenaar van MTV. Deze diende een rechtszaak in nadat onderhandelingen over een mogelijke samenwerking afketste. Viacom wil één miljard dollar van Google zien wegens auteursrechtenschending.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie