abonneren

Google's Street View goedgekeurd in Engeland

Ondanks bezwaren van de Europese Unie heeft de Britse regering toch toestemming gegeven aan Google's Street View-dienst om het land fotografisch in kaart te brengen.Een aantal Britse organisaties die opkomen voor de privacy van burgers zijn bezorgd over de gedetailleerde straatfoto's op Street View . Zij denken dat Google met de navigatiedienst de wetgeving omtrent dataopslag overtreedt.

Niet alleen Europeanen zijn bezorgd over Street View. Ook Amerikaanse belangenorganisaties hebben hun ongerust over de straatfoto's geuit. Het Amerikaanse leger heeft zelfs de Street View-auto weggejaagd van zijn grondgebied.

Google beschermt de privacy van burgers op twee manieren: De zoekgigant gebruikt speciale software die gezichten en nummerborden wazig maakt en het bedrijf biedt mensen de mogelijkheid om foto's waarop ze te zien zijn te laten verwijderen.

Volgens de Britse regering is het duidelijk dat Google foto's wil maken van straten en niet van individuen.


Bron: www.ico.gov.uk/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord