abonneren

Google's privacyprincipes

Vandaag is het de internationale privacydag, de dag waarop allerlei bedrijven hun statement op privacygebied doen. Zo ook Google. De uitgangspunten zijn niet veranderd maar nu staan ze ook op papier.Samengevat zijn Googles privacyprincipes als volgt:

* Gebruik informatie om onze gebruikers te voorzien van waardevolle producten en diensten
* Ontwikkel producten die sterke privacy-standaarden gebruiken
* Maak het verzamelen van persoonlijke gegevens transparant
* Geef gebruikers zinvolle keuzen om hun privacy te beschermen
* Ga op verantwoordelijke wijze om met de gegevens die we bewaren

Google zegt deze principes altijd al te hanteren. Nu worden ze ook gepubliceerd, zodat we een beter inzicht krijgen hoe Google denkt over deze onderwerpen vanuit een productperspectief. Net als de ontwerp- en software-richtlijnen, zijn deze privacyprincipes bedoeld als leidraad voor de beslissingen die genomen worden voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.
Zo zijn ze een van de belangrijkste redenen voor de ontwikkelaars voor het verbeteren van de privacyvoorzieningen van Google, zoals Google Dashboard, Ads Preferences en de Data Liberation Front. In 2010 kunnen we op dit gebied van Google nog meer verwachten.

Bron: Google blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord