abonneren

Google's Friend Connect moet sites socialer maken

Google wil met zijn nieuwe 'Friend Connect'-dienst het internet socialer maken. Het doel van Friend Connect is om shortcut te zijn naar online vrienden die de gebruiker op verschillende websites heeft ontmoet. Veel websites zijn wel interactief maar niet sociaal. Veel eigenaren willen niet van hun site een sociale netwerkdienst maken, maar wel dat de bezoekers gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen.
Door de komst van nieuwe webstandaarden als OpenID, OAuth, OpenSocial en de open platformen van Facebook, Google en MySpace kan het idee van "elke applicatie, elke site, elke vriend" eindelijk realiteit worden.

Met Friend Connect kan elke website groeien doordat het gemakkelijk een aantal functies aan zijn gebruikers kan aanbieden die eerst alleen waren voorbehouden aan de grote sociale netwerkdiensten als MySpace en Hyves.

Op dit moment moet een gebruiker aparte vriendenlijsten bijhouden voor alle sociale netwerkdiensten waar hij lid van is. Google verwacht dat mobiel internet de toekomst heeft en dat gebruikers behoefte hebben aan een enkele lijst met profielen van al hun online vrienden. De lijst moet makkelijk meegenomen kunnen worden, bijvoorbeeld op hun mobiele telefoon, zodat ze overal contact met hun digitale vrienden kunnen onderhouden.

Met Friend Connect kan een gebruiker inloggen op een sociale netwerkdienst waar hij lid van is en deze account en bijbehorende vriendenlijst meenemen naar andere websites die gebruikmaken van Friend Connect. U komt bijvoorbeeld langs een sociale netwerkdienst voor muzikanten die u interessant vindt maar waar u nog geen lid van bent. Indien de netwerkdienst gebruikmaakt van Friend Connect dan kunt u inloggen met uw Facebook-account en ziet u gelijk de vrienden die ook lid zijn van de muzikantensite.

Deze week brengt Google een previewversie van de nieuwe dienst uit.


Website: google.com/friendconnect

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie