abonneren

Google's Chrome beta-af?

Veel applicaties die Google ontwikkelt blijven jarenlang in de beta-fase - denk maar aan Gmail, dat in maart 2004 gelanceerd werd en dat nog steeds niet beta-af is. Met browser Chrome, krap drie maanden oud, gaat dat waarschijnlijk wél gebeuren.Dat heeft tenminste Marissa Mayer, de vice-president van Google,op de Le Web 2008-conferentie gezegd tegen een redacteur van Techcrunch.
Als dat inderdaad gaat gebeuren, zal Chrome waarschijnlijk worden toegevoegd aan het Google Pack, waarin een aantal een nuttige (en gratis) softwareprogramma's zijn verzameld.

De move van Google kan op zijn minst opvallend genoemd worden, vooral als gekeken wordt naar gebruikscijfers van Chrome. In de eerste week na de introductie gebruikte ongeveer 1,57% van alle internetters Chrome, maar die cijfers daalden snel. Uiteindelijk kwam het marktaandeel Chrome in september uit op 0,78%. In oktober was dat nog verder gedaald naar 0,74%. In november kwam Chrome weer wat terug (0,83%), maar nog steeds is het allemaal peanuts vergeleken met IE en Firefox.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord