Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google's Android krijgt tegenslagen te verduren

Google's mobiele besturingssysteem, Android, lijkt een lastigere start te krijgen dan verwacht. Twee belangrijke bedrijven hebben vandaag aangegeven dat ze een concurrerend besturingssysteem zullen ondersteunen. Dit werpt een smet op de positieve buzz die er al tijden rond Android hangt.De introductie vanAndroid wordt geen eitje voor Google.Om het systeem een succes te maken, moet Google een aantal ontwikkelaars en fabrikanten over de streep trekken om het systeem te gebruiken.
Helaas hebben vandaag zowel Mozilla als de Amerikaanse telecomgigant Verizon een overeenkomst gesloten met de LiMo Foundation, dat een concurrerend besturingssysteem ontwikkelt. 

Het LiMo Platform is afgelopen februari aangekondigd, een eerste editie volgde meteen in maart al. Het LiMo Platform wordt van meet af aan ondersteund door Access, dat de rechten op het Palm OS bezit. Access heeft al een eigen Linux-besturingssysteem en vindt het onzinnig dat Google met Android probeert het wiel opnieuw uit te vinden. Tot de telefoonfabrikanten die zich achter LiMo geschaard hebben, bevinden zich Motorola, Samsung, NEC, Panasonic en de telecombedrijven NTT DoCoMo en Vodafone. Inmiddels hebben ook AMD, LG en Broadcom hun steun voor LiMo uitgesproken.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie