abonneren

Google zoekt ideeën voor betere wereld

Google introduceert in het kader van zijn tiende verjaardag Project 10^100 (spreek uit: 'Project 10 tot de honderdste macht'). Project 10^100nodigt mensen uit om ideeën aan te leveren die voor een betere wereld zorgen door een zo groot mogelijk aantal mensen te helpen. Google heeft 10 miljoen dollar uitgetrokken om de vijf beste ideeën te realiseren. Dit kan gaan om grote of kleine ideeën en van ideeën met een zwaar technisch kaliber tot ideeën die uitblinken door hun eenvoud.

Google maakt een selectie van de 100 beste ideeën en vraagt gebruikers vervolgens om hun stem uit te brengen op de ideeën die volgens hen financiële steun van Google zouden moeten ontvangen. Op basis van hun stemmen zullen 20 finalisten worden geselecteerd, waarna een jury maximaal vijf ideeën zal selecteren die voor subsidie in aanmerking komen.

Met dit project wil Google aantonen dat goede ideeën uit alle hoeken kunnen komen. Zo ontstond Google Chrome toen technici van Google tot de conclusie kwamen dat ze een volledig nieuwe browser nodig hadden om op efficiënte wijze rijke internettoepassingen uit te kunnen voeren. Het idee voor Google News werd geboren toen een technicus tijdens 9/11 zich opwond over het feit dat hij niet in staat was om nieuwsbronnen uit alle delen van de wereld vanaf één en dezelfde locatie te raadplegen.


Websites:
http://www.project10tothe100.com/
www.google.com/tenthbirthday

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures