abonneren

Google ziet toename websurfen op nieuwe smartphones

Sinds Google afgeslankte versies lanceerde van zijn populairste webdiensten ziet de webgigant een toename aan internetactiviteit afkomstig van mobiele telefoons. Google ziet de toename als een signaal dat het mobiele-internettijdperk nabij is.Google ziet dat steeds meer gebruikers via hun mobiele telefoon webdiensten gebruiken. Vooral RIM's Blackberry, Nokia's multimedia-smartphones en Apple's iPhone worden veel gebruikt om mobiel over het internet surfen.

"We zijn op een historisch punt beland wat betreft mobiel internetgebruikt", aldus Matt Waddell, productmanager bij Google Mobile. "We zien dat mobiel internetgebruik aan het accelereren is."

Steeds meer telecomaanbieders bieden gebruikers van mobiele telefoons een vaste prijs aan voor internettoegang. Voorheen moesten mobiele internetgebruikers vaak per minuut betalen wat mobiel websurfen ontmoedigde. De vaste prijs voor mobiel internet, verbeterde webbrowsers op mobiele telefoons en beter ontworpen webdiensten voor mobiel gebruik zorgen er allemaal voor dat mobiel internetten aantrekkelijker is geworden.

Google ziet een toename van 20 procent in het aantal mensen die zoekopdrachten doet via een mobiele telefoon. Waddell ziet niet alleen een toename in het gebruik maar ook de tevredenheid van de gebruikers. De afgeslankte versies van Google's webdiensten zorgen ervoor dat mensen ze sneller kunnen inladen. En snelheid is één van de belangrijkste criteria die gebruikers hebben voor mobiel internet.

Van alle smartphone-gebruikers surfen iPhone-gebruikers het meest naar Google's webdiensten. iPhone-gebruikers doen 50 keer vaker zoekopdrachten via hun mobiele telefoon dan gebruikers van andere mobiele telefoons.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord