abonneren

Google ziet toekomst voor robotauto's

Het hoofd van Google’s onderzoeksteam naar robotauto’s, Sebastian Thrun, stelt dat het slechts een kwestie van jaren is voordat de snelwegen vol zitten met robotauto’s. Het verwijderen van de menselijke factor zou verschillende voordelen bieden.Een van de voordelen is dat we niet meer zo lang in de file hoeven te staan.
Als het druk is op een autoweg en het verkeer rijdt nog wel dan wordt er slechts 8% van het totale wegdek gebruikt. Met robotauto's kunnen auto's veel dichter op elkaar rijden. Een ander groot voordeel is het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers, doodsoorzaak nummer 1 in de VS onder mensen van 9 tot 39. Een robotauto zou velen malen veiliger zijn dan een menselijke chauffeur. Google heeft met een experimentele wagen in ieder geval al 225.000 kilometer schadevrij afgelegd.

Auto's staan 96% van de tijd stil en vervuilen de steden met alle parkeerplaatsen. Thrun ziet dit concept dan ook vooral slagen wanneer de auto's voor iedereen ter beschikking staan zoals een taxi zonder chauffeur. Deze nieuwe manier van denken omtrent de heilige koe ziet het hoofd van het onderzoeksteam als een van de grootste uitdagingen.

De komende jaren zal Google de technologie van de robotauto verder ontwikkelen in samenwerking met autofabrikanten. Met Google Maps, Streetview en Earth beschikt Google in ieder geval over een goede kaartenverzameling om auto's van punt A naar B te sturen.

[Via Faqt]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord