abonneren

Google ziet recessie VS met vertrouwen tegemoet

De signalen dat de VS afstevent op een diepe recessie worden steeds overtuigender. Volgens Eric Schmidt, de grote baas bij Google, staat zijn bedrijf goed genoeg in de markt om een recessie zonder grote problemen te doorstaan. Schmidt erkent dat dalende aandelen en een tekort aan kredieten op de financiële markten serieuze problemen zijn voor de VS. Het is volgens Schmidt heel goed mogelijk dater een wereldwijde recessie aankomt. Maar Schmidt maakt zich daar geen zorgen over.
Volgens Schmidt is Google goed gepositioneerd in de markt omdat het een grote verscheidenheid aan adverteerders heeft. Google is niet afhankelijk van een enkele markt voor zijn inkomsten.

Google had in het vierde kwartaal een inkomen van $4,827 miljard. De zoekgigant haalt ongeveer 98 procent van zijn inkomsten uit tekstadvertenties. Google onderzoekt nieuwe vormen van online advertenties zoals advertenties rondom YouTube-videoclips.

Google heeft $900 miljoen betaald aan News Corp om exclusief advertenties te mogen plaatsen op het sociale netwerk MySpace. Google moet dit geld betalen aan News Corp of het nou wel of niet iets verdient met de advertenties op het netwerk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie