abonneren

Google zet vol in op de smartwatch met Android Wear

Google zet vol in op wearables en als we telefoonfabrikanten, analisten en marketeers moeten geloven, is dat een verstandige keus. Die voorspelling hebben we echter al eerder gehoord en de modellen die je nu kunt krijgen zijn – op een enkele uitzondering na – geen groot succes. Daar wil Google verandering in brengen.

Het bedrijf kondigde Android Wear op dinsdag aan, een nieuwe versie van Android die speciaal ontworpen is voor wearable devices. Hoewel het voor allerlei wearable devices geschikt is, zal Google het vooral gaan gebruiken voor het device dat daarvoor het nuttigst lijkt te zijn: de smartwatch.

Informatie die je écht nodig hebt
Het idee achter Android Wear is dat je er met je informatie tot je kunt nemen op het moment dat je het nodig hebt. Dus een update van de actuele vertrektijden van de bus als je bij de bushalte staat te wachten, de uitslagen van de wedstrijd van je favoriete team wanneer je niet in staat bent om te kijken en een waarschuwing voor kwallen als je net het water in wilt duiken om te surfen.

Stemgestuurd
Dat lijkt nog heel erg op het concept voor Google Now en Google Glass. Net als Glass is Android Wear stemgestuurd. Google denkt ook dat Android Wear een hit zal worden op de health monitor market, omdat het gebruikers en apps toestaat om toegang te krijgen tot real-time data.

Preview-versie naar developers
Wat Google ook heel handig doet is een preview-versie van de release naar Android Wear developers sturen. Dat stelt bestaande Android developers nu al in staat om apps voor het apparaat te ontwikkelen, zodat die tegelijk met de smartwatch klaar zijn. Verdere informatie en APIs zullen binnenkort beschikbaar worden gesteld.

Hardware onbekend
Ook wordt genoeg aandacht besteed aan het uiterlijk van de horloges. Het werkt nu samen met merken in consumentenelectronica als HTC, Asus, LG, Motorola, Samsung en Android Wear devices maar ook met chipmakers van Broadcom, Qualcomm en Intel. Welke hardware er in de horloges zit is nog niet bekend, maar het zal in grote lijnen overeenkomen met de hardware in moderne Android-telefoons.

Bron: Mashable

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie