abonneren

Google Zeitgeist 2006: Paris Hilton, Borat en Bebo

Internetters waren dit jaar geïnteresseerd in informatie over 'Borat', 'Bebo', 'Paris Hilton' en 'Hezbollah'. Dit blijkt uit het jaaroverzicht van Google's Zeitgeist, een webdienst die in kaart brengt waar de wereld op elk moment van het jaar in is geïnteresseerd. Borat is natuurlijk Borat Sagiyev, een fictieve journalist uit Kazachstan bedacht door de Britse komiek Sacha Cohen. Paris Hilton hoeft eigenlijk geen verdere introductie. Dit talentloze model/zangeres/feestbeest wist opnieuw de aandacht van de wereld naar zich toe te trekken.
Bebo is de nieuwe concurrent van 's werelds grootste social-networkingsite MySpace.com. Ook Metacafe was dit jaar een populaire webdienst. Social-networkingsites waren dit jaar zelfs populairder dan het wereldkampioenschap voetbal.

Wat triviale wetenswaardigheden: Internetters waar meer geïnteresseerd in het huwelijk van actrice Nicole Kidman dan in het huwelijk van haar ex-man Tom Cruise en de echtscheiding van zanger Paul McCartney was interessanter dan de echtscheiding van het populaire zangeresje Britney Spears. Wat betreft wereldnieuws werd er veel naar informatie gezocht over de oorlog in Irak, Noord-Korea en de Amerikaanse democraat Barack Obama. Veel internetters zochten dit jaar ook informatie over financiering, tatoeages en de schrijver Truman Capote

Website: Google Zeitgeist

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie