abonneren

Google worstelt met groei Google News

Het is duidelijk te zien welke van Google's vele online diensten favoriet zijn. Deze diensten krijgen van Google regelmatig nieuwe updates. Een dienst die bij Google in het verdoemhokje lijkt te zitten, is Google News.Google heeft voor Google News al lange tijd geen updates uitgebracht. Google ververst zo langzaam de belangrijkste nieuwsberichten op Google News dat steeds meer gebruikers vermoeden dat Google News uit de gratie ligt.

Google heeft moeite Google News te laten groeien. In mei had Google News 11,4 miljoen bezoekers. Dat is een indrukwekkend aantal, maar het betekent dat Google News maar op de achtste plaats staat van populairste nieuwsdiensten. Yahoo News stond in mei op de eerste plaats met 35,8 miljoen bezoekers. Een zeer groot verschil.

Welke plannen heeft Google met Google News? Gaat Google er weer de schouders onderzetten en proberen om meer dagelijkse bezoekers aan te trekken? Gaat Google de site volgooien met advertenties om er meer geld aan te verdienen? Volgens Marissa Mayer, vice-president Search en User Experience bij Google, is de taak van Google News om Google's kerntaak te ondersteunen. Voor Mayer houdt nieuws direct verband met het zoeken naar informatie. En het is Google's kerntaak om mensen te helpen informatie te vinden.


Meer informatie: News York Times

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie