abonneren

Google wint gevecht tegen Viacom over broncode

Google heeft een juridisch gevecht gewonnen tegen Viacom. Google mag de broncode van de zoekfunctie op zijn videodienst YouTube geheim houden.Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat Google niet de broncode van de zoekfunctie op YouTube hoeft te overhandigen aan Viacom. Google werd vorig jaar aangeklaagd door Viacom wegens schending van copyright op YouTube. Viacom eist een miljard dollar schadevergoeding. De rechter bepaalde echter dat de broncode een handelsgeheim is die niet openbaar kan worden gemaakt omdat dit de concurrentiepositie van Google zou schaden.

Volgens de rechter hoeft Google niet de broncode van YouTube in gevaar te brengen om alleen een aantal speculaties uit de wereld te helpen. Viacom moet eerst bewijzen dat de zoekfunctie van YouTube is gebruikt in de schending van copyright voordat de rechter eist dat Google de waardevolle broncode openbaar maakt.

De rechter heeft tevens de eis van Viacom verworpen dat Google de broncode van zijn Video Identification Tool overhandigt. Deze tool helpt Google bij het vinden van autersrechtelijk beschermd materiaal op YouTube.  Van de rechter moet Google wel aan Viacom een overzicht geven van alle videofilmpjes die zijn bekeken door YouTube-gebruikers, met daarbij hun namen en IP-nummers. De EFF (Electronic Frontier Foundation) noemt deze uitspraak een schending van de privacy van YouTube-gebruikers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord