Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google wil zoeken naar plaatjes verbeteren

Google heeft op een congres in Beijing een nieuwe technologie gepresenteerd voor het zoeken naar plaatjes op het web. VisualRank moet worden wat PageRank voor tekst heeft gedaan.Op dit moment worden plaatjes bij Google hoofdzakelijk gerangschikt naar trefwoorden, maar de zoekresultatenworden vooral door willekeur gekenmerkt.Google wildaarom technieken inzetten waarbij voor een deel ook wordt herkend wat er op een foto te zien is.

Het onderzoek beperkt zich nu nog tot ongeveer 2000 producten waarnaar veel wordt gezocht op internet, zoals iPod, XBox en Zune. Van de plaatjes wordt de relevantie vastgesteld en dan worden ze gesorteerd, zodat de meest relevante plaatjes bovenaan komen te staan. Wanneer Google deze technologie wil gaan lanceren voor eindgebruikers is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie