abonneren

Google wil zelfrijdende auto's draadloos opladen

Google werkt aan een manier om zijn zelfrijdende auto's draadloos op te laden. Het bedrijf test daarvoor een systeem op zijn campus in Mountain View.
Dat blijkt uit documenten die zijn ingediend bij het Amerikaanse patentbureau. Het gaat om twee bedrijven die een experimenteel systeem hebben aangelegd op het terrein van de grote Google-campus in Californië.

Inductie

Het zou volgens de documenten gaan om een manier om via magnetische inductie een auto op te laden terwijl die over een stuk weg rijdt, maar daarvoor moet uiteraard wel het juiste wegdek worden aangelegd. En het lijkt er niet op dat heel Amerika zijn wegen gaat aanpassen voor Googles auto's...

Andere plannen

Maar Google heeft andere plannen voor zijn auto's. Die zijn namelijk niet alleen bedoeld voor consumenten, maar voor bedrijven om als shuttle-busjes te gebruiken, of voor bijvoorbeeld vliegvelden.

Google is overigens niet het enige bedrijf dat technologieën zoekt voor het draadloos opladen van auto's. Ook Qualcomm zoekt een manier om dat te doen, net als Nissan en GM.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: zelfrijdende auto's, google

Nieuws headlines

Laatste reactie