abonneren

Google wil voorrang op het internet

Google vraagt aan internetaanbieders om een digitale "snelweg" aan te leggen voor zijn content zodat deze voorrang krijgt boven andere content. De internetgigant was voorheen altijd een voorstander van gelijke toegang tot het internet voor iedereen.Een grote Amerikaanse internetaanbieder heeft al laten weten dat het niet van plan is om content van Google een voorkeursbehandeling te geven. De internetaanbieder denkt dat voorrang geven aan content van Google in gaat tegen de regels over netneutraliteit zoals die zijn vastgelegd door de Amerikaanse Federal Communications Commission.
In die richtlijn staat dat kabel- en telefoniebedrijven alle data die ze verwerken hetzelfde moeten behandelen.

Google' voorstel heet "OpenEdge" en het moet servers van Google direct plaatsen in het netwerk van internetaanbieders. Door deze setup zouden de diensten van Google voor alle gebruikers sneller worden. Wat betreft Google kunnen ook andere bedrijven eenzelfde soort afspraken met internetaanbieders maken.


Bron: Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord