abonneren

Google wil met eigen marinevloot de zee op

Google is van plan om zijn strijd voor werelddominantie te verleggen naar de wereldzeeën. De internetgigant denkt er hard over na om een ‘computer-marine' te beginnen.Google wil een vloot boten uitrusten met supercomputers en deze elf kilometer van de Amerikaanse kust voor anker laten gaan. Dit zou voor Google een flinke kostenbesparing met zich meebrengen.D zeevaardige datacentra kunnen de energie gegenereerd door golven gebruiken om de supercomputers aan boord af te koelen.
Tevens hoeft Google geen onroerendgoedbelasting meer te betalen over zijn datacentra, die momenteel verspreid staan over de hele wereld.

Dit klinkt allemaal heel leuk voor Google, maar voor internetgebruikers kan een Google-vloot minder positief zijn. Met een vloot boten buiten de territoriale wateren van de VS hoeft Google zich ook geen zorgen meer te maken over copyright- en privacywetgevingen.

Google heeft reeds een patent ingediend voor zijn 'datacentrumboten'. In het patent staat: "De computercentra zijn gelokaliseerd op een schip of schepen, voor anker liggend in water van waar de energie van de natuurlijke beweging van het water opgevangen kan worden en vervolgens omgezet kan worden naar elektriciteit dat gebruikt kan worden door koelpompen om hitte af te voeren."


Bron: Times Online

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: