abonneren

Google wil Chrome voorgeïnstalleerd op pc's

Google is van plan om afspraken met computerbouwers te maken, om te zorgen dat zij de Google-browser Chrome standaard meeleveren op pc's. Google Chrome werd in september in betaversie gelanceerd voor Windows en zal vanaf januari definitief beschikbaar komen. Sundar Pichai, Vice President Product Management bij Google, zei in een interview met de Britse krant The Times dat zijn bedrijf alles in het werk zal stellen om Chrome te verspreiden.
Na de lancering in september maakte de browser een verrassend goede start, maar al snel bleek dat veel gebruikers na hun aanvankelijke nieuwsgierigheid weer terug gingen naar hun oude browsers, Internet Explorer en Firefox. Momenteel ligt het marktaandeel van Google Chrome op 0,54 procent. In Nederland ligt dat cijfer zelfs nog iets lager: 0,42 procent.

Google zal waarschijnlijk distributiedeals sluiten met OEM's (Original Equipment Manufacturers), zegt Pichai. Het idee is dat deze computerbouwers Google Chrome al vanaf de fabriek voorinstalleren op pc's. Een ander plan is om Chrome voor Mac OS X en Linux uit te brengen. Chrome zal ook add-ons gaan ondersteunen, waardoor de Google-browser interessanter wordt voor Firefox-gebruikers die gehecht zijn aan de Firefox-extensies.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: