abonneren

Google wil Android terug in Linux-kernel

Ontwikkelaars van Google zijn in gesprek met ontwikkelaars van de Linux-kernel. De zoekgigant wil erg graag Android weer terug in de Linux-kernel, nadat deze er korte tijd geleden onceremonieus uitgesloopt werd.Het Android-team had een andere visie dan de Linux-ontwikkelaars. Door de onderlinge onenigheid besloot het Linux-team om Android uit de Linux-kernel te halen.
De onenigheid heeft vooral met onderlinge politiek te maken, in technisch opzicht is er weinig op tegen om Android weer toe te voegen aan de Linux-kernel.

Google balanceert op dit moment tussen de wensen van de Linux-community en de belangen van de mobiele telefonie-industrie. In deze laatste industrie is geheimhouding van nieuwe features van groot belang, terwijl dat juist tegen de ideologie van Linux indruist. In de Linux-kernel deelt juist iedereen mee aan nieuwe technieken.

De Linux-ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het schrappen van Android uit de kernel claimt dat Google deze beslissing aan zichzelf te wijten heeft. Zo zou Google teveel afsplitsingen in de kernel veroorzaakt hebben en een bizar beveiligingsmodel hanteren. Ook zou er weinig interesse zijn in de Android-code. Dit laatste is niet meer het geval; er zijn meer dan 30 Android-smartphones en het besturingssysteem is steeds vaker terug te vinden op e-readers en tablets.

The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: