abonneren

Google: wij gaan de iPhone inhalen

Google is vol vertrouwen over Android, het eigen besturingssysteem voor smartphones en pda's. De zoekgigant denkt dat er voor Android een veel grotere markt is dan voor Apple's iPhone. Apple verbindt de iPhone in elk land exclusief aan één telecomprovider.Apple heeft op dit moment vier miljoen iPhones weten te verkopen; de doelstelling van 10 miljoen iPhones voor het eind van 2008 zal dus nog een flinke opgave worden, tenzij Apple zich weet te vestigen in de Chinese of Russische markt.

Google mikt juist op een zo groot mogelijke doelgroep: smartphones en pda's met Android zullen door verschillende fabrikanten en verschillende telecomproviders worden aangeboden. Daarnaast is Android een open source besturingssysteem, wat het veel interessanter maakt om er applicaties voor te ontwikkelen. De iPhone SDK van Apple is juist uiterst restrictief.

De eerste Android-apparaten komen rond de tweede helft van het jaar op de markt.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord