abonneren

Google werkt weer samen met IBM

IBM wil niet alleen de markt van desktopsoftware voor het midden- en kleinbedrijf domineren. IBM gaat samenwerken met Google om zijn desktopapplicaties te verkopen aan grote bedrijven.Google-baas Eric Schmidt heeft gesproken met een aantal belangrijke partners van IBM om te kijken hoe een samenwerking goed kan zijn voor beide bedrijven. Google kan door de samenwerking zijn online diensten beter onder de aandacht brengen van zakelijke klanten. Door partner te worden van IBM kan Google tevens gebruikmaken van IBM's netwerk van resellers en system-integrators.

Dit is niet de eerste keer dat de twee giganten samenwerken. Vorig jaar werkten de twee bedrijven samen aan een project voor "cloud computing", oftewel het centraliseren van datasynchronisatie. De beide bedrijven leverden aan studenten in de VS een compleet softwarepakket met open-source ontwikkeltools.

Op dit moment verdient Google zijn geld voornamelijk met online advertenties. De internetgigant is bezig om meerdere inkomstenbronnen aan te boren. Google wil met zijn desktopapplicaties de strijd aangaan met Microsoft en een graantje meepikken op de winstgevende desktopmarkt.


Bron: CNN

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie