abonneren

'Google werkt aan uitgebreidere VR-bril'

Google werkt aan een eigen virtual reality-bril die de Cardboard moet opvolgen. De nieuwe VR-bril lijkt volgens geruchten veel op Samsungs Gear VR, een duurdere bril die een smartphone gebruikt als scherm én rekenkracht.

Dat zegt The Financial Times op basis van bronnen binnen Google.

Lees ook: Welke virtual reality-brillen zijn er allemaal?
 

Uitgebreider

De nieuwe VR-bril zou een professionelere variant zijn van de Cardboard, het stukje karton dat je kunt ombouwen tot provisorische VR-bril. Als de geruchten kloppen, wordt Googles nieuwe bril een stuk steviger dan het originele model, en zouden de lenzen een hogere resolutie hebben.
 

Gear VR-concurrent

De bril zou meer op de Gear VR moeten lijken, de VR-bril van Samsung die werkt met moderne Galaxy-toestellen en die de telefoon gebruikt als input voor apps. Googles bril zou dan ook aan te sluiten zijn op de smartphone, en Android zou ingebouwde ondersteuning moeten krijgen voor VR, zodat het besturingssysteem makkelijker in virtual reality te gebruiken is.
 

Goedkoop alternatief

Googles Cardboard is een goedkoop alternatief voor dure en technische zware VR-brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive Pre, die honderden euro's (gaan) kosten en gebruik moeten maken van computers met high-end-specificaties. Google maakt met de Cardboard echter slim gebruik van de telefoon als scherm en als rekenkracht. Hoewel de ervaring daardoor minder realistisch is, is het op die manier wel toegankelijker voor veel mensen om VR te proberen.

Op zoek naar inspiratie om VR uit te proberen? Dit zijn de beste VR-apps voor de Cardboard.

Cardboard is niet Googles eerste uitstapje naar virtual reality. Eerder maakte het bedrijf al een speciale app waarmee 360-graden-foto's kunnen worden gemaakt, en maakte het bedrijf een SDK beschikbaar voor VR-ontwikkelaars zodat die hun eigen apps makkelijk kunnen ontwikkelen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Virtual reality, VR, google, Google Cardboard, Cardboard